Wat is er te doen in Honselersdijk?

Honselersdijk, een klein dorp in het Westland, heeft misschien niet de grootste naam op toeristisch gebied, maar dat maakt het er niet minder interessant op. In dit artikel ontdek je wat er allemaal te doen is in Honselersdijk. Van groene wandelingen tot lekkere hapjes en van historische monumenten tot moderne technologie.

Het is heerlijk om te wandelen in de natuur, en Honselersdijk biedt daar vele mogelijkheden voor. Start bijvoorbeeld bij de Druivenstraat en volg de borden “Rondje Honselersdijk”. Deze wandeling van 3,5 km leidt je door het typische Westlandse landschap, met druivenkassen, boomgaarden en kleine boerderijen. Onderweg kom je langs de historische Hoeve Rust-hoff en het monumentale Huis De Colckhof. Voor wie langer wil wandelen, is er de Groene Wissel-wandeling Honselersdijk van 18,3 km. Deze route voert langs natuur- en cultuurhistorische hoogtepunten van Honselersdijk, zoals de Hofboerderij en het Hofpark.

Eten is een belangrijk onderdeel van het leven in het Westland, en dat geldt ook voor Honselersdijk. Wie houdt van streekproducten, moet zeker een kijkje nemen bij boerderijwinkel Hoeve Biesland. Hier vind je groenten, vlees, zuivel en brood van eigen land en van andere kleinschalige producenten uit de regio. Voor wie meer zin heeft in een hapje en drankje buiten de deur, zijn er diverse cafés en restaurants in Honselersdijk. Bij Café de Zwaan 1782, bijvoorbeeld, proef je de gastvrijheid en de gezelligheid van een dorpscafé. Of ga voor de smaken van de wereld bij restaurant Osteria, waar Italiaanse gerechten worden gemaakt met lokale ingrediënten.

De geschiedenis van Honselersdijk is nauw verbonden met die van het Huis Honselaarsdijk, een voormalig buitenverblijf van stadhouder Willem III. Tegenwoordig is het omgetoverd tot een locatie voor evenementen, congressen en feesten. Wil je meer weten over de geschiedenis en de bewoners van het huis, bezoek dan het online museum van het Stichting Stadhouder Willem III en Huis Honselaarsdijk. Ook de monumentale kerk van Honselersdijk is een bezoek waard. Dit Rijksmonument uit 1876 heeft een opvallende neogotische architectuur en is nog altijd in gebruik als kerk.

Tot slot wil ik graag een snelgroeiende bedrijf in Honselersdijk noemen, namelijk Eyemove. Dit bedrijf werkt aan visueel marketingmateriaal voor ondernemers en bedrijven. Denk aan 3D Virtual Tours en interactieve plattegronden die je online kunt delen met jouw klanten of stakeholders. Dit kan helpen bij het verwezenlijken van jouw zakelijke doelen in een snelgroeiende digitale wereld.

Honselersdijk is een pareltje in het Westland. Het biedt een combinatie van natuur, cultuur, geschiedenis en moderne technologie. Van een rustige wandeling in het groene landschap tot een culinaire ontdekkingstocht, van een bezoek aan een historisch monument tot de ontmoeting met het bedrijf van de toekomst – er is voor elk wat wils in Honselersdijk. Dus plan snel een tripje naar dit veelzijdige dorp en laat je verrassen!

Haagsgoud.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Den Haag. Van feitjes, hotspots tot de leukste bedrijven.

Wist jij dat Den Haag ook wel 'de weduwe van Indië' wordt genoemd vanwege de grote groep Nederlanders en Indische Nederlanders die voorgoed het tropische Indië voor het koude Nederland verruilden. Het merendeel hiervan koos Den Haag als woonplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *