Zeer grote brand bij visrestaurant Visafslagweg ScheveningenDen Haag – Bij visrestaurant ‘Simonis’ en vishandel ‘Plugge’ is vanmorgen een fikse brand ontstaan. Daarbij kwam veel rook vrij.

Rond half elf kreeg de brandweer de melding binnen. Na aankomst van de brandweer bleek dat de brand dusdanig groot was dat er opgeschaald werd naar ‘middel brand’. Later werd er opgeschaald naar ‘grote brand’ en ‘zeer grote brand’.

Onder andere voertuigen van kazernes Rijswijk, Oosterheem, Leidschenveen en Archipel zijn ter plekke gekomen om de brand te bestrijden en voor het ventileren van de panden.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand complex. In beide panden zitten veel koelcellen en zijn er dubbele plafonds, waardoor de vuurhaard moeilijk te vinden was.

Volgens omstanders is de brand ontstaan in het restaurantdeel van ‘Simonis’. Daar zou de vlam in de pan zijn geslagen. Medewerkers hebben de brand proberen te blussen maar dat had geen gewenst effect. Hierna is de brand over geslagen naar de vishandel.

Inmiddels is het sein ‘brand meester’ gegeven.

Foto’s: Take Two MediaSource link

Leave A Reply

Your email address will not be published.